Yazıcılar bizlere elektronik ortamdaki dokümanlarımızı kâğıt baskı olarak kullanmamızı sağlar. Bu baskıları çıkartmamızı sağlayan önemli materyallerden birisi tonerlerdir. Günümüzde son teknoloji ile üretilen yazıcıların hemen hemen hepsi çip entegreli tonerler kullanmaktadır. Çip mekanizması sayesinde baskı sayısı sabitleniyor. Sabitlenen baskı sayısına ulaşıldığında ise tonerde bitmiş oluyor. Bu yazıcı tipleri genellikle resmi daireler ve ofislerde tercih ediliyor. Çip sayesinde tekrar doluma olanak sağlaması kullanıcılara maddi olarak kolaylık sağlıyor.
Farklı şekillerde ve özelliklerde olan toner çiplerin, tonerlerin herhangi bir yüzeyinde konumlandırılmış olabilir. Hatta bazen öyle bir yere konumlandırılıyor ki uzun arayışlar sonucu bulunabiliyor. Bazı çipler ise şeffaf bant şeklinde olduğu için gözden kaçabiliyor. Toner çipleri üzerlerinde bulunan farklı sayıda bakır levhalar sayesinde yazıcıya yerleştirildiklerinde, yazıcının bilgi sistemine tonerin özelliklerini aktarır ve kullanıcı bu özelliklerden yola çıkarak hangi renk tonerin ne kadar kaldığını kontrol edebilmektedirler.
Çiplerin yanlış takılması veya üzerinin herhangi bir malzeme ile kaplanması durumunda yazıcı çipi okuyamadığı için baskı alamayabilirsiniz. Çipin doğru yerleştirildiğinden veya üzerinin kaplı olmadığından emin olunuz. Bazı toner çipleri presli veya farklı yöntemler ile entegre olan çiplerin değişimi çok zor olmakta. Bu tür çiplerin değişimi için tonerin komple parçalara ayrılması gerekmektedir. Tonerlerinizdeki çiplerin bozulması durumunda her modelde toner çipini toner.com.tr online mağazasından temin edebilirsiniz. Toner çipleri hassas ürünler olup dikkatli kullanılmaları gerekmektedir.