Renkli toner tozu fotokopi makinelerinde ve lazer yazıcılarda kullanılan, kömür tozunu andıran, siyah un tanelerine benzeyen bir maddedir. Baskıların kâğıda işlenmesini sağlayan toner tozları, günümüzde oldukça fazla kullanılmakta, üretildiği malzemeye göre ürünün değeri belirlenmektedir. Ürün içerisinde kullanılan kimyasallara göre ve hangi amaçlar üretildiğine göre göre fiyatları değişmekte, yaklaşık otuz farklı kimyasal, bu ürünlerde yer bulmaktadır. Tozlar içerisinde en fazla kullanılan element, karbon olup karbon tozu uzun süreli solunması halinde insan sağlığını tehdit edebilmektedir. Bunun nedeni içeriğindeki manyetik oksit hammadde; yanı mıknatıs hammaddesidir. Karışıma parlaklık vermek için balmumu tercih edildiği gibi kağıtlara yapışmasını sağlamak içinse reçineden yararlanılır.
Renkli toner tozu üretiminde daha önceleri şekilsiz partiküller halinde üretilmekteydi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte toner tozları daha küçük boyutlarda ve daha düzgün şekillerde üretilir olmuşlardır. Bunlar baskıların daha kaliteli olmasını ve daha fazla sayıda baskı olabilmeye imkân vermesidir. Bu ürünlerin saklanmasında çeşitli hususlara dikkat etmek gerekir. Rutubetli, nemli, ıslak yerlerde saklanmaması gerekir. Bu durumlarda ürünlerin bozulma olasılığı artar. Oda sıcaklığında, kuru ve nemsiz ortamda saklanması halinde 24 ay raf ömrüne sahiptir.
Renkli toner tozu kalitesinde ürünün kimyasal yapısının önemi büyüktür. Yine toz tanelerinin büyüklüğü ile yüzey yapısı da önem taşır. Tozların çapları birbirine ne kadar yakın olursa ve yüzeyler ne kadar yuvarlak şekilde bulunursa kaliteleri de o derece yüksektir. Kaliteli bir ürün, baskıda olduğu gibi tankta kalıntı bırakmamasıyla da belli olur.